ενοικιαζόμενα σκάφη Σύβοτα ενοικιαζόμενα σκάφη Σύβοτα

ΠΑΞΟΙ - ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ

Εκδρομές με σκάφος στους Παξούς

Παξοί

Παξοί το διαμάντι του Ιονίου. Σύμφωνα με τη μυθολογία, οι Παξοί δημιουργήθηκαν όταν ο θεός Ποσειδώνας χτύπησε με την τρίαινα του την Κέρκυρα, αποκόπτοντας το νότιο άκρο της σχηματίζοντας τους Παξούς για να στεγάσει τον έρωτα του με την αγαπημένη του Αμφιτρίτη. Έχασε όμως την τρίαινα του την όποια βρήκαν οι παξινοί και την έκαναν το έμβλημα τους.

Ένα νησί μαγευτικής ομορφιάς, που παρά ότι τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δημοφιλές έχει διατηρήσει αναλλοίωτο το χαρακτήρα του με αρχιτεκτονική από ενετικές επιρροές. Πρωτεύουσα του νησιού είναι ο ειδυλλιακός Γάιος με τα χαρακτηριστικά νησάκια, την Παναγία και τον Άγιο Νικόλαο να στέκονται άγρυπνοι φύλακες του λιμανιού, προστατεύοντας το από τον καιρό. Η Λάκκα και ο Λόγγος συμπληρώνουν τους μεγαλύτερους οικισμούς, με τα γραφικά ταβερνάκια τους για να απολαύσετε φρέσκα ψάρια. Οι εντυπωσιακοί χρωματισμοί των νερών στις απόκρημνες ακτές της δυτικής πλευράς του νησιού με τις μαγευτικές παραλίες θα σας αποκαλύψουν τον επίγειο παράδεισο !!!

Οι μοναδικές μπλε σπηλιές (περίπου 40), με μεγαλύτερη και ιστορική την σπηλιά της Υπαπαντής που κρυβόταν το υποβρύχιο του Παπανικολή όπου Θα μπούμε μέσα με το σκάφος θα σας μαγέψουν.

Ο Ορθόλιθος (όρθιος βράχος μέσα στη θάλασσα), η βραχονησίδα που μοίαζει με υποβρύχιο, ο Τρυπητός (φυσική βραχώδες γέφυρα μέσα στη θάλασσα) αλλά και το πρόσωπο του Ποσειδώνα που θα δείτε (ένα φυσικό γλυπτό σε απόκρημνο βράχο) θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη σας.


Αντίπαξοι

Το νησάκι των Αντίπαξων είναι πασίγνωστο για τις διάσημες παραλίες του, το Bουτούμι (θεωρείται από τις ομορφότερες του κόσμου), την Bρίκα και την Mεσοβρίκα(την προτειμούν για γυμνισμό). Θα κολυμπήσετε στα μοναδικού χρώματος νερά τους με την λευκή άμμο να σας δίνει την αίσθηση ότι είσαστε σε εξωτικό μέρος.


Μογγονήσι - Καλτσονήσι (Ιδιωτικό νησί)

Θα περάσουμε ανάμεσα τους ( απέχουν μεταξύ τους μόλις λίγα μέτρα) για να απολαύσετε ή και να κολυμπήσετε στα γαλαζοπράσινα νερά τους.


Γάιος

Κατά την παραμονή μας στο Γάιο θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια του και να δοκιμάσετε τοπικά προιόντα και ίσως συναντήσετε και κάποιον από τους διάσημους που επισκέπτονται το νησί.


Κατά την επιστροφή μας θα διασχίσουμε το Φιόρδ που σχηματίζουν τα νησάκια της Παναγίας και του Άγιου Νικολάου. Αν είμαστε τυχεροί το ταξίδι μας θα το συνοδεύουν και τα δελφίνια που υπάρχουν στην περιοχή. Σας εγγυόμαστε ότι αυτή η κρουαζιέρα θα σας αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις των διακοπών σας !!!

Η κρουαζιέρα σας θα έχει δωρεάν νερά, αναψυκτικά, snacks και φρούτα.