ενοικιαζόμενα σκάφη Σύβοτα ενοικιαζόμενα σκάφη Σύβοτα

ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδρομή με σκάφος στην Κέρκυρα

Η κοσμοπολίτικη Κέρκυρα είναι το πιο γνωστό νησί του Ιονίου και ένα από τα δημοφιλέστερα της Μεσογείου. Πόλος έλξης εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών, με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, διαθέτει ιδιαίτερη αίγλη η οποία σε συνδυασμό με τις πανέμορφές παραλίες και τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα είναι ένας μαγευτικός προορισμός που θα σας πλανέψει.

Η ομώνυμη πρωτεύουσα του νησιού είναι μια πόλη μουσείο που μόλις πατήσετε το πόδι σας θα μεταφερθείτε σε έναν παραμυθένιο κόσμο όπου θα ακούσετε τα βήματα των βασιλιάδων, ευγενών και ιπποτών που περπατούσαν κάποτε, ανάμεσα σε αυτά τα καλοδιατηρημένα νεοκλασικά αρχοντικά με Βενετσιάνικες και Αγγλικές επιρροές. Δεν είναι τυχαίο ότι το άριστα διατηρημένο ιστορικό της κέντρο έχει κηρυχτεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας της Unesco. Στο αρχοντικό αυτό νησί του Ιονίου που είναι ταυτισμένο με εικόνες μυθικές, μεγαλοπρεπή παλάτια, φρούρια, μουσεία, εκκλησίες, ρομαντικά καντούνια, τοξωτές στοές, θα νιώσετε πρωταγωνιστές σε ταινία.

Στην Κέρκυρα ιδρύθηκε το πρώτο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, η πρώτη φιλαρμονική και η πρώτη σχολή καλών τεχνών στην Ελλάδα. Το σήμα κατατεθέν του νησιού είναι ένα άλλο νησί, το Ποντικονήσι που φιλοξενεί ένα Βυζαντινό ναό του 13ου αιώνα. Δίπλα του βρίσκεται το διάσημο νησάκι της Βλαχέρνας με την εκκλησία της Παναγίας του 17ου αιώνα που ενώνεται με την στερία μέσω μιας στενής λωρίδας γής.

Η Κερκυραϊκή κουζίνα φημίζεται για την παστιτσάδα, το σοφρίτο, το μπουρδέτο, τις μάντολες και το παστέλι. Δοκιμάστε επίσης το κουμκουάτ σε γλυκό κουταλιού αλλά και σε ποτό λικέρ.